Ось чому друга хвиля неминуча: Вчені назвали вбивчі для коронавіруса погодні умови

Вчені вважають, що результати їх дослідження допомагають пояснити, чому пандемія посилилася протягом липня в різних густонаселених містах по всьому світу.

Вчені Американського інституту фізики назвали головні чинники, які значно знижують живучість коронавіруса SARS-CoV-2. З'ясувалося, що це висока температура і низька вологість повітря. Про це йдеться в прес-релізі на "EurekAlert!", передають Патріоти України.

"Ми виявили, що висока температура і низька відносна вологість призводять до високої швидкості випаровування крапель, забруднених слиною, що значно знижує життєздатність вірусу", - сказав співавтор дослідження Таліб Дбоук.
При цьому вчені також з'ясували, що відстань переміщення і концентрація хмари крапель залишаються значними навіть при високих температурах і високій відносній вологості. Ще одна важлива умова, яка впливає на ризик зараження коронавірусом, - це швидкість вітру.
Вчені вважають, що результати їх дослідження допомагають пояснити, чому пандемія посилилася протягом липня в різних густонаселених містах по всьому світу, де спостерігалися високі температури і висока відносна вологість повітря. Дослідники також попередили про можливу другу хвилю пандемії восени і взимку. За їх словами, низькі температури і висока швидкість вітру підвищать живучість вірусу та сприятимуть його передачі по повітрю.

Нічого святого: У Росії відсторонили від виконання обов'язків священика, який очолив панахиду за Навальним

середа, 24 квітень 2024, 14:27

Російський священник, який очолив панахиду за опозиціонером Олексієм Навальним у березні 2024 року, був відсторонений від духовних обов'язків на три роки. Про це пише Reuters із посиланням на Московську єпархію РПЦ, передають Патріоти України. Зазначає...

"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...