Осиротіли дві родини: Під Пісками загинули бійці ЗСУ з Вінницької та Кіровоградської областей (фото)

На Донбасі загинули старший солдат ЗСУ Андрій Ведешін і молодший сержант Віктор Солтис. Сталося це вранці 10 березня в районі села Піски, де ворог влаштував обстріл українських позицій з мінометів і гаубиць, передають Патріоти України.

Прес-центр Об'єднаних сил уточнив, що після того як під Пісками російські окупанти обстріляли з ПТУР українську військову вантажівку, один з військовослужбовців ЗСУ загинув на місці. Другий військовий помер від отриманих поранень.
35-річний Андрій Ведешін уклав контракт з ЗСУ в травні 2017 року. У селі Кинашів Тульчинського району Вінницької області у героя залишилися мати, брат і 7-річна дочка. У Тульчинській райдержадміністрації уточнили, що поховають загиблого військового в рідному селі 12 березня.
Віктору Солтису було 33 роки. Він був родом з села Володимирівка Петрівського району Кіровоградської області. У військового залишилися вдома мати, сестра і дочка.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...