Оце так поворот: У колаборантки, яка просила росіян бомбити Черкаси, син служить у ЗСУ

У мешканки Черкас Тетяни Дробот, яку суд першої інстанції визнав винною в тому, що вона закликала росіян завдати ракетного удару по місту, син служить у Збройних силах України, передають Патріоти України.

Як розповів адвокат Андрій Шевченко, у жінки є родина. "У неї є сім'я, є чоловік, є сини. Один з них, наскільки я знаю – в ЗСУ", – зазначив він. Адвокат не виключає, що найближчим часом буде подана апеляція на вирок суду.

"Зараз вона перебуває в Черкаському СІЗО. Буде там, поки не набуде чинності вирок. Якщо вона попросить мене підготувати апеляційну скаргу, то я буду її готувати", – повідомив Шевченко.

Мешканка Черкас закликала бомбити українські міста

62-річну Тетяну Дробот суд засудив до 10 років в'язниці за заклики до бомбардування українських міст. Про це йдеться в рішенні Придніпровського суду Черкас. Жінку визнали винною у державній зраді.

Зазначається, що на початку березня 2022 року Дробот переслала телефоном своїй сестрі в Росії, а також двом своїм подругам фотографії фортифікаційних споруд в центрі Черкас і запропонувала росіянам бомбити їх.

Разом з тим підозрювана поширювала в забороненій соціальній мережі Однокласники інформацію, що виправдовує захоплення українських міст. Зокрема, жінка хвалилася російським прапором над новою Каховкою. Жінка визнала провину в інкримінованих їй злочинах і розкаялася, це було враховано при визначенні покарання.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...