"Перша клієнтка була незадоволена і не повернулась": Українка розповіла, як відкрила салон краси в Польщі

Катерина зрозуміла, що працювати на себе вигідніше. Приймаючи 2-3 людини за вечір мала заробітки значно вищі, ніж на найманій праці.

Катерина Пушкарьова із села Миколаївка на Дніпропетровщині чотири роки тому відкрила салон Краси у Кракові. Зараз має мережу салонів по всій Польщі, повідомляють Патріоти України.

"По приїзду до Польщі працювала в готелі. Там було важко і нецікаво. Тому постійно знаходилась в пошуках роботи, але мене не брали ні в корпорації, ні навіть у Макдональдс. Почала займатися бізнесом випадково. Подруга розповіла мені про цукрову депіляцію. Я про таку не чула і мені стало цікаво. Потім вона ж запропонувала цим зайнятися в Польщі", - пригадує Катерина.

Жінка знайшла курси по депіляції і пройшла їх. Пізніше почала із хлопцем готуватися до відкриття салону. Приміщення зняли в оренду, а от з обладнанням довелося покреативити.

"Моя перша кушетка для клієнтів була зроблена зі старих дверей. А зробив її майстер, який працював на той час столяром в готелі. Клієнтів запрошувала на безкоштовну депіляцію, але дівчата не поспішали приходити. Добре пам'ятаю свій перший прийом. Було дуже страшно робити процедуру, так хвилювалася. Пахви, ноги вдалися без проблем, а ось під час епіляції бікіні трапився казус, не все вдалося. Перша клієнта була незадоволена і ніколи не повернулась ", - каже Катерина.

Жінка розуміла, що працювати на себе вигідніше. Приймаючи 2-3 людини за вечір мала заробітки значно вищі, ніж на найманій праці. "За пів року вирішили відкривати свій салон, щоб оформити документи і залишитись в Польщі. Ми зовсім не знали, як це робиться, і трохи не натрапили на аферистів з України, які пообіцяли відкрити нам бізнес за 2-3 тисячі злотих. Одна з моїх клієнток дала номер свого батька, який відкрив діяльність у Польщі. Я подзвонила йому, і він порадив нам Idea Bank, банк надає послугу Tax care, вони безкоштовно допомагають відкрити бізнес, а ти натомість замовляєш у них щомісяця вже платні бухгалтерські послуги", - пояснює українка.

Українці не мають права відкривати приватне підприємництво, а лише спілку. Це трохи інший вид діяльності. Вимагає початкового капіталу в розмірі 35 тис грн. Також близько 70 тис грн. Потрібно на оренду приміщення. В перший місяць потрібно заплатити оренду та ще одну місячну плату наперед.

"Ми не вкладали в ремонт, бо раніше на цьому місці був салон краси. Купували саме необхідне, решту докуповували з часом. Тому у старт вклали 120 тис грн," - пояснює Катерина.

Клієнти у новому салоні з'явилися досить швидко, бо жінка зв'язалась з інтернет - сервісами через які можна було реєструватись онлайн. Також вже мала певну клієнтську базу.

"Ми одразу почали виходити в прибуток. Навіть могла відкласти гроші на нову косметологічну кушетку, наприклад, була за 500 злотих, а я купила за 5000, щоб вона мала кращий вигляд, була зручніша, електрична. На початку це працювало так: що заробляли, знову вкладали у той самий салон. Проте потім прийшло відчуття, що все добре, гроші є", - пояснює.

Згодом жінка вирішила розширюватись і відкрити ще один салон у Варшаві. "На початку відкриття припустилися кількох помилок. Головна, що ми не мали проекту. Тому зняли приміщення і почали робити ремонт. Згодом довелося переробляти те, що вже було зроблено, а це суттєві кошти. Для себе я зрозуміла, що треба багато працювати і ти матимеш гарний бізнес", - додає Катерина.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...