Підпал хостелу з українцями в Польщі: Поліція впевнена, що злочин - не на національному підґрунті

Зібрані докази переконливі і також виключають ненавмисну пожежу.

Польські правоохоронці повідомили про підозру 42-річному чоловікові, який 4 липня навмисно підпалив хостел в Погожіцах, де жили українці. Чоловікові загрожує до 10 років в'язниці за створення небезпеки для жителів міста. Про це повідомляє видання Chrzanow.naszemiasto.

Основними орендарями згорілого хостелу були громадяни України, які приїхали до Польщі на заробітки. В основному це були спокійні люди, пари та навіть сім'ї з дітьми.

Більшість жителів хостелу були зайняті в сімейному бізнесі власника - будівництві будинків. Українці, що працюють в сусідніх виробничих компаніях, також жили в цьому хостелі. Їхній спокій порушив 42-річний поляк, також орендарем, з міста Хшанув.

"Цей чоловік був важкою і суперечливою людиною. У нього була суперечка з іншим жителем і довгий час він створював проблеми. Однак конфлікт був заснований не на національності, а на особистій основі. У нього був конфлікт з іншим поляком", - розповіли в поліції.

За версією слідства, 42-річний чоловік навмисно підпалив хостел. Зібрані докази переконливі і виключають ненавмисну пожежу. Чоловіка було затримано в суботу, тобто в день пожежі.

У вівторок суд задовольнив клопотання прокурора і застосував запобіжний захід щодо підозрюваного у вигляді тримісячного попереднього ув'язнення. Як відомо, пожежа в будівлі виникла в суботу, 4 липня, близько 14:30. Жителям вдалося вчасно покинути палаючу будівлю. Всі вийшли самостійно, деякі вистрибнули з вікна, але ніхто не постраждав. Операція по гасінню тривала до 7.30 ранку неділі.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...