Подружжя перебирало в гаражі мотлох й знайшло старі іграшки з "Зоряних воєн" - виявилося, це справжній скарб (фото)

Літня пара з англійського міста Стаурбрідж затіяла велике прибирання в гаражі та натрапила на старі іграшки з серії "Зоряних воєн". Довгий час подружжя думали, що це мотлох, але пізніше вартість фігурок здивувала навіть експертів, передають Патріоти України.

Іграшки за мотивами популярного всесвіту, пара отримала в спадок від сусіда. Люди похилого віку визнали його подарунок барахлом, склали речі в мішки для сміття і зберігали в гаражі. Перед вивезенням непотребу, пара вирішила звернутися до оцінювача Кріса Астона. І не прогадала: експерт відразу зрозумів, що перед ним - справжній скарб.

Спеціаліст умовив пару скасувати вивезення сміття, і допоміг їй організувати аукціон. В результаті іграшки були продані за 250 тисяч фунтів стерлінгів (понад 9 мільйонів гривень). Найдорожчим лотом виявилася фігурка Джави - вона пішла з молотка за 22 тисячі фунтів (більше 810 тис гривень). За оцінками фахівців, таких в світі налічується всього вісім штук.

Астон заявив, що провів найкращий аукціон за 15 років роботи. Однак він виявився останнім: британець змушений закрити бізнес через карантин.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...