Погода в Україні радикально зміниться: Синоптики дали прогноз на початок серпня

Останній тиждень липня в Україні буде погодно нестійким і дощовим. При цьому початок серпня обіцяють теплим. У найближчі три дні на західній і південно-східній території країни очікуються короткочасні дощі. В інших регіонах обіцяють суху погоду, передають Патріоти України.

Температура повітря прогріється до +36 на півдні, сході та в центрі. Прохолодніше буде в західних областях. Однак в останні дні липня прогнозують радикальну зміну погоди.

"Прохолодне вологе повітря з північного заходу Європи пошириться на всю територію країни, викликаючи дощі і відчутне зниження температури. Перш за все, в західних і північних областях – там 19-24 градуси. На решті території – 23-29, і лише на півдні до 32-х. А першого-другого серпня, тобто в вихідні, спека спаде і там", – повідомила синоптик Укргідрометцентру Валентина Лащенко.

Тих, хто запланував відпустку на серпень, синоптики заспокоюють. Очікується, що температура дозволить відпочити на українських курортах. Якщо і пройдуть дощі, то на загальній температурі моря це не позначиться.

"Літо ще не закінчується, серпень – це літній місяць і навіть перша половина вересня на півдні ще тепла. А взагалі серпень – найтепліший місяць на морському узбережжі", – зазначила Лащенко.

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...