Погодні рекорди стануть нормою, готуйтеся! Кліматологи налякали прогнозом для України на 2021 рік (відео)

Погода в Україні принесла сніг і морози, які в нинішніх кліматичних умовах практично аномальні. Чи надовго сніжна зима в країні, чи чекати ще таких "аномалій" в холодному сезоні, і що готує нам 2021 рік - читайте в матеріалі, передають Патріоти України.

Так, 2020 рік став найтеплішим за всю історію спостережень і з найбільшою кількістю бур. Пов'язано це з тим, що земля "нагрівається", і кожен додатковий градус - руйнівний. Кліматологи кажуть, що льодовики південного і північного полюсів тануть набагато швидше, ніж розраховували вчені.

"За час спостережень на нашій станції "Вернадський", середня річна температура зросла на три градуси. Три градуси середньорічної - це різниця між Україною і Норвегією", - говорить Євген Дикий, директор Національного антарктичного наукового центру.

Звичайно ж, "погоду нам роблять" теплі і холодні течії океану. Саме біля полюсів утворюються холодні потоки, які і охолоджують світові води. І нагрівання води в крайніх точках планет сформує принципово інший тип клімату.

Руйнівні урагани, повені, посухи, пожежі - ось до чого доведеться звикати. І країни, які вичерпали запаси води на своїх територіях, починають "полювати" за льодовиками.

Україна, звісно ж, причетна до цього процесу. Адже кліматичні зони в країні посунулися на 200 кілометрів вгору - на Північ. По суті Київ переїхав в Миколаїв, Миколаїв - у Крим, а Крим - заліз в "субтропіки".

На окупованому півострові випадає вдвічі менше опадів, ніж ще кілька років тому. І катастрофи не уникнути. А колись родючі землі українського Півдня перетворюються на пустелю.

"Більше страждає від посухи східна частина, а від дощів - західна частина", - розповідає Вазіра Мартазінова, директор Українського метеорологічного інституту.

І до кінця 2021-го року все те, що метеорологи називали природними рекордами, стане нормою. Адже світ переходить на нові кліматичні виміри.

"Сталася тенденція за останні 20 років, що у нас скоротилися сезони. Сніг лежить, лежить, а потім тиждень-другий і вже все - жарко", - каже синоптик Владислав Білик.

Так і станеться в найближчі кілька днів - нас поморозить до середи, а вже в п'ятницю буде +2... +8 градусів.


"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...

"Це був наклеп": Тернопільська бібліотека після скандалу з переселенцем попросила в омбудсмена "захисту від хейту"

середа, 24 квітень 2024, 13:53

Колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей зробив офіційну заяву і звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Відповідну заяву оприлюднили на сторінці бібліотеки, передають Патріоти України. "Колектив Те...