Погрожували звинуваченням у держзраді: Шахраї під виглядом правоохоронців змусили бізнесмена віддати 10 млн грн

Шахраї погрозами виманили у бізнесмена 10 млн грн у криптовалюті. Діяли вони від імені нібито правоохоронців, а за гроші пообіцяли "залагодити" ситуацію з вигаданою кримінальною справою нібито про держзраду. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі. Там зазначили: чотирьох шахраїв уже затримано, передають Патріоти України.

"Четверо чоловіків дізналися, що 20-річний засновник онлайн-бізнесу має значну суму грошей у криптовалюті. Вони приїхали до нього додому та відрекомендувались правоохоронцями. Власнику криптовалюти погрожували кримінальною відповідальністю за вигаданими обвинуваченнями у державній зраді за співпрацю з громадянином РФ, однак за 250 тис. доларів США пообіцяли "залагодити" ситуацію", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, псевдоправоохоронці змусили потерпілого переказати криптовалюти на майже 10 млн грн на їхній криптогаманець. Того ж дня вони перевели в готівку ці гроші через один з обмінних пунктів Києва.

"Поліцейські провели на території Києва, Київської та Черкаської областей низку одночасних обшуків за місцями проживання та реєстрації аферистів та членів їхніх сімей, а також у їхніх транспортних засобах", – розповіли зі свого боку в Кіберполіції. Під час цих обшуків у фігурантів вилучили:

  • банківські картки;
  • комп'ютери;
  • мобільні телефони;
  • автомобілі преміумкласу;
  • підроблені посвідчення журналістів та членів громадських формувань з охорони порядку;
  • амуніцію;
  • близько 7 тис. доларів;
  • понад 63 тис. грн.

Поліцейські оголосили підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі у суді вирішується питання щодо обрання підозрюваним заходів у вигляді тримання під вартою.

"Розбите серце": Жінка розлучилася з чоловіком через два тижні після весілля і назвала причину

середа, 4 вересень 2024, 23:55

Жінка з розбитим серцем розлучилася з чоловіком всього через два тижні після весілля. Вона не змогла пробачити йому те, що він зробив на своїй парубочій вечірці. Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Наречена організувала виїзне весілля з бат...

Українцям відмовляють в субсидіях: Ось хто не отримає допомоги від держави

середа, 4 вересень 2024, 23:40

В Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу – без збирання довідок та витрачання часу на заповнення декларації. Водночас в отриманні субсидії може бути відмовлено – проте, якщо виправити помилки, отримати її все одно можна буде, передаю...