Половина загинула: У Росії в озеро впав вертоліт з туристами (відео)

У Росії на Камчатці на території Кроноцького заповідника у Курильське озеро впав вертоліт Мі-8, у район аварії прибули рятувальники. До рятувальної операції залучили 60 осіб та десять одиниць техніки. Про це йдеться на сайті МНС Росії, передають Патріоти України.

Вже стали відомі головні подробиці трагедії – скільки жертв, імена всіх, хто був на борту, і можлива причина. На борту перебували 16 осіб, вісім – вижили та перебували у важкому стані, йдеться у Telegram-каналі Amur Mash.

За його даними, вертоліт занурився на глибину понад 100 метрів біля острова Серце Алаїда, і водолази не можуть туди зануритися. До рятувальної операції нібито планують залучити водолазів Тихоокеанського флоту, які готові до занурення на велику глибину. Вертоліт летів від Миколаївки до озера Курильське – це популярний маршрут.

Журналісти з'ясували, що Мі-8 належить компанії "Витязь-Аеро", якою володіє депутат-мільярдер Ігор Редькін, звинувачений у вбивстві людини з рушниці. У компанії у 2019-му Ространснагляд та МНС знайшли відразу низку порушень, зокрема, з'ясували, що командири працювали більше норми, пілотів не вчили, як поводитися в екстрених ситуаціях, аварійні виходи були завалені. На борту вертольота знаходилися три члени екіпажу та 13 туристів, серед яких була дитина, повідомляє LIFE SHOT в Telegram.

На каналі зазначається, що кільком людям вдалося вибратися з води. Співробітники Кроноцького заповідника по звуку зрозуміли, що з вертольотом щось сталося, і на катерах вирушили на місце аварії.

На Великдень Землю накриє сильна магнітна буря: Стало відомо, скільки триватиме

неділя, 5 травень 2024, 12:28

Геомагнітний шторм, який почався в останній день квітня, ще триває. Від 4 травня на Землі вирує чотирибальна магнітна буря, яка за К-індексом вважається середньою. Вже сьогодні, 5 травня, очікується магнітна буря потужністю у п’ять балів (за К-індексом...

Який час, такі і вітання: Українські пілоти показали креативну великодню листівку

неділя, 5 травень 2024, 11:56

Українські пілоти привітали співвітчизників зі святом Воскресіння Христового. Оригінальну листівку опублікувало командування армійської авіації Збройних сил України у Facebook, передають Патріоти України. На фото зображений військовий літака, у якому ...