​Проблеми з освоєнням Місяця та здобутки на Марсі. Експерти підбили підсумки 2021 року для космічної галузі (відео)

«Рік дещо розчарував щодо планів вивчення Місяця. Усі три науково-дослідні місії, які планувалися на другу половину року, були перенесені на наступний. Мова, якщо що, про «Місяць-25» від Роскосмосу, Peregrine: Mission 1 від компанії Astrobotic та IM-1 від компанії Intuitive Machines, зазначають Патріоти України

Негативні зміни торкнулися і програми «Артеміда»: тут вам і затримки в розробці скафандрів, і вартість ракети SLS і космічного корабля Orion, і все складна ситуація з програмою розробки пілотованих посадкових апаратів (Human Landing System). Загалом, з Місяцем нам цього року не надто пощастило» − розповідає видання Alpha Centauri.

Проте є чим пишатися дослідникам Марса. Такої уваги, як 2021-го, Червоній планеті не надавали ніколи: навесні цього року до неї прибула справжня армада космічних апаратів із трьох країн.

На поверхню висадилися два нові марсоходи: перший китайський та п’ятий американський. А марсіанська орбіта поповнилася китайським та арабським зондами.

Не відзначити приголомшливий успіх гвинтокрилого апарату NASA Ingenuity не можна: його розробники до останнього сумнівалися в успіху місії.

Підсумок: 18 успішних польотів марсіанського вертольота. Можна сказати, що перша половина року безперечно була «марсіанською».

Нагадаємо, підприємець з України Максим Поляков змушений продати свою частку в ракетній компанії Firefly Aerospace під тиском уряду США. Американські чиновники посилаються на те, що цей бізнес тісно пов’язаний із національною безпекою.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...