Протистояв СРСР: Українська ведуча осоромилася в ефірі словами про Шевченка (відео)

Українська ведуча осоромилася в ефірі "24 каналу", заявивши, що відомий поет Тарас Шевченко активно протистояв радянській владі, передають Патріоти України.

Курйоз стався під час вшанування 206 річниці від дня народження Шевченка. Відео швидко поширилося по мережі, а українці помітили, що "протистояв" поет владі СРСР, судячи зі слів ведучої, задовго до утворення союзу.

"Був членом Кирило-Мефодіївського братства, активно протистояв радянській владі, за свою проукраїнську діяльність двічі перебував на засланні", – сказала вона.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...