При затриманні проковтнув пакетик з канабісом: У Львові 6 поліцейських засудили через смерть хлопця

Галицький районний суд Львова засудив до 8 років позбавлення волі шістьох патрульних поліцейських через смерть 22-річного львів'янина Володимира Клима у 2018 році. Як повідомили УНІАН у прес-службі патрульної поліції Львівщини, відповідне рішення суд ухвалив сьогодні, 3 серпня, передають Патріоти України.

Суд визнав поліцейських підрозділу тактико-оперативного реагування (ТОР) Олександра Демчину, Назарія Андрушківа, Станіслава Гетьмана, Степана Дороша, Дмитра Леськіва та Олега Устіяновського винними у перевищенні службових повноважень, вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 265 ККУ).

Усіх шістьох поліцейських засудили до восьми років позбавлення волі. Також їх позбавили звань "лейтенант поліції" та заборонили займати посади у державних органах упродовж трьох років.

Зазначається, що подія сталася у лютому 2018 року на вулиці Куліша у Львові. Тоді під час рейду у гральному закладі працівники підрозділу ТОР виявили в одного з відвідувачів пакет із невідомою речовиною. 22-річний львів'янин поклав його до рота й спробував втекти. Однак патрульні затримали хлопця та просили виплюнути пакетик. Однак хлопець ковтнув поліетилен із наркотиками і помер. Поліцейські намагалися його реанімувати, надавали першу медичну допомогу, непрямий масаж серця та це не допомогло. Медики "швидкої", які приїхали на виклик інспекторів, лише констатували смерть.

Згідно з судово-медичною експертизою, причиною смерті молодого чоловіка стало те, що він задихнувся через пакет, у якому було 2,3 грами канабісу, який поклав собі до рота. Поліетиленовий пакет перекрив його дихальні шляхи, і він помер.

Суд встановив, що поліцейські неправомірно застосували фізичну силу до постраждалого, вдягли на нього пластикові наручники-стяжки, чим позбавили його можливості надати собі допомогу самостійно та сприяли його удушенню.

Окрім реального тюремного терміну екс-поліцейським, суд ухвалив стягнути з державного бюджету моральну шкоду понад 4 млн грн на користь родичів загиблого. А поліцейські з власних коштів мають компенсувати 48 тис. грн за проведення експертизи. Засуджені ще можуть подати апеляцію на вирок суду.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...