Причина для хвилювання? Медик пояснив, чому люди здригаються у сні

Завжди цікаво дізнатися, чому ми відчуваємо посмикування уві сні. Нейрохірург розкриває цю загадку та дає важливі поради, передають Патріоти України.

Посмикування уві сні, відоме також як гіпнагогічний ривок, є поширеним явищем, з яким зіштовхується багато людей. Це непередбачене сіпання, яке виникає, коли людина засинає, і часто воно призводить до тимчасового пробудження. Цей епізод супроводжується швидким спазмом тіла. Які причини та способи вирішення — розповідає нейрохірург dr.z_neurosurgery у своєму TikTok.

Посмикування уві сні зовсім не є причиною для хвилювання. Нейрохірург доктор Зінгер розглядає три основні гіпотези, які пояснюють причини посмикування уві сні.

Перша, найбільш загальновизнана гіпотеза, стверджує, що під час сну мозок переходить від одної фази до іншої, що може спричинити цей момент посмикування. Ця зміна сигналу може бути помилково витлумачена мозком як відчуття падіння, що викликає таку реакцію тіла.

Деякі дослідження також вказують на те, що посмикування уві сні може бути еволюційною набутою рисою, яка могла допомогти нашим предкам уникнути падіння з дерев.

Крім того, існують дослідження, які показують, що стрес, тривога, фізичне виснаження та велика кількість кофеїну можуть спровокувати посмикування уві сні.

Для забезпечення спокійного сну рекомендується дотримуватися профілактичних заходів, релаксувати, займатися фізичною активністю і обмежити вживання кофеїну. Ці прості кроки сприятимуть покращенню якості вашого сну та забезпечать вам більш спокійний сон.

Навіть після виконання цих порад ви все одно можете відчувати гіпнічні ривки. Вони вважаються нормальною складовою засинання. Однак якщо ви відчуваєте інші рухи, які порушують ваш сон, зверніться до лікаря.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...