"Принесли дуже багато бід": Туристка повернула в Помпеї вкрадені нею 15 років тому артефакти

У 2005 році канадка привласнила собі в археологічному парку Помпеї дві мозаїчних плитки, два осколка амфори і уламок керамічної стіни.

36-річна туристка з Канади на ім'я Ніколь, яка 15 років тому вкрала кілька артефактів з розташованого на півдні Італії і перетвореного на музей під відкритим небом давньоримського міста Помпеї, повернула їх назад, інформують Патріоти України.

Як повідомляє CNN, жінка також написала супровідний лист, в якому зізналася, що артефакти всі ці роки приносили їй одні нещастя. І що вони носять в собі негативну енергію - просто, прокляті. У 2005 році канадка привласнила собі в археологічному парку Помпеї дві мозаїчних плитки, два осколка амфори і уламок керамічної стіни. «Я хотіла володіти частиною історії, яку неможливо купити», - зізналася туристка, підкресливши, що в ті часи вона була «молода і дурна».

Після повернення в Канаду, у неї двічі діагностували рак грудей, що призвело до подвійної мастектомії - видалення обох молочних залоз. Крім того, у її сім'ї почалися серйозні фінансові проблеми, кінця яким не видно. Жінка у всьому звинувачує артефакти. «Люди вмирали таким жахливим чином, а я взяла плитки, пов'язані з цією катастрофою... Ми хороші люди, і я не хочу передавати це прокляття своїй сім'ї, моїм дітям... Будь ласка, вибачте необережний вчинок, який я зробила багато років тому», - написала вона.
За даними керівництва музею, в цілому вже близько сотні відвідувачів повернули вкрадені ними артефакти. І всі ці люди запевняють, що вони несуть на собі прокляття. Листи людей, що розкаялися, представлені в музейній експозиції.
Місто Помпеї було поховане під багатометровим шаром попелу в результаті виверження вулкана Везувій в 79 році нашої ери. У будівлях і на вулицях загинуло близько 2000 чоловік. Зараз це археологічний комплекс, один з найбільш відвідуваних в Італії. Він внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...