Рятує від коронавірусу чи ні: У США оприлюднили гучні підсумки дослідження щодо вакцини БЦЖ

Експерти Школи громадської охорони здоров'я Bloomberg Університету Джонса Хопкінса встановили, що рівень смертності від коронавірусу майже в шість разів нижча в країнах, в яких діє програма вакцинації БЦЖ. Результати дослідження опубліковано в онлайн-архіві MedRxiv, передають Патріоти України.

Вчені розрахували коефіцієнт смертності від коронавірусу в 50 країнах, з огляду на їх економічний рівень, частку населення похилого віку та фактори, які можуть спотворити загальну картину рівня смертності. Розрахунки показали, що в державах з широко поширеними програмами вакцинації БЦЖ, рівень смертності на мільйон жителів в 5,8 разів нижче, ніж в країнах, що не використовують БЦЖ.

Нове дослідження поки не опубліковано академічних виданнях, оскільки робота ще не пройшла наукове рецензування. Відомо, що розроблена в 1921 році вакцина БЦЖ не тільки дає багаторічний імунітет до туберкульозу, але й володіє доведеною ефективністю в боротьбі з проказою, а також захищає від виразки Бурулі та інших нетуберкульозних мікобактеріозів. Крім того, вона використовується при лікуванні раку сечового міхура.

В центрі Ужгорода військовий зірвав шеврони з п'яного бійця, – журналіст

субота, 4 травень 2024, 20:53

Військовий, що перебуває на реабілітації, у центрі Ужгорода зірвав з бійця шеврони, який нібито перебував у нетверезому стані. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. Подія трапилася у п'ятницю, 3 травня, на площі Шандор...

У Чехії відбувся мітинг проти заїзду проросійських байкерів (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:59

У суботу, 4 травня, у чеському місті Брно перед головним входом до Центрального кладовища зібралась група людей з прапорами ЄС, НАТО та України, які вийшли на протест проти заїзду проросійських байкерів з нагоди закінчення Другої світової війни у Європ...