Росіян штрафуватимуть за картоплю на дачі, за вирощування квітів - садитимуть до в'язниці

На росіян, які продають картоплю без реєстрації як індивідуального підприємця, чекає штраф до 2000 рублів. А якщо овочі були вирощені з власних бульб, покарання збільшиться ще сильніше, передають Патріоти України.

РосЗМІ попередили садівників країни-агресора про те, що продавати можна тільки овочі, насіння для яких було куплено у спеціально призначених для цього магазинах. В іншому випадку на них чекає штраф у розмірі 500 рублів (228,5 грн), оскільки це порушує правила виробництва насіння сільськогосподарських рослин. А ось за продаж без реєстрації доведеться заплатити 500-2000 тис. рублів.

Крім того, режим диктатора Володимира Путіна приготував для росіян-дачників кілька інших "приємних" сюрпризів, зокрема їм заборонено вирощувати кучеряву рослину іпомею триколірну, яка часто використовується для вертикального озеленення.

У лютому 2024 року цю квітку внесли до списку нарковмісних рослин – її насіння містить психоделічну речовину ергін, яка викликає галюцинації і може призводити до залежності. Порушникам заборони загрожує ув'язнення до 2 років при виявленні на ділянці понад 10 таких рослин, а за особливо великі плантації – до 8 років.

Крім того, до Земельного кодексу і законодавства РФ хочуть внести поправки, що дозволяють штрафувати за ділянки, ненаведені в "придатний для використання стан". При цьому те, що багато ділянок використовуються тільки для відпочинку, авторів поправок не цікавить.

Зеленський відповів на петицію щодо броні для далекобійників

середа, 26 червень 2024, 14:57

Президента України Володимира Зеленського закликали надати бронювання від мобілізації для водіїв, які здійснюють міжнародні пасажирські й вантажні перевезення. Глава держави відповів на петицію. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідну ...

Депортації бути? У Німеччині закликали позбавити українців призовного віку статусу захисту, "аби вони захищали свою країну"

середа, 26 червень 2024, 14:30

Голова молодіжної організації Junge Union німецької партії ХДС/ХСС Йоганнес Вінкель закликав позбавити українських чоловіків призовного віку статусу захисту та державної підтримки у Німеччині. Про це повідомляє Zeit Online, передають Патріоти України. ...