Російському поетові більше нема місця в українському місті: В Одесі демонтують знаменитий бюст Пушкіну

В Одесі демонтують монумент з бюстом Олександра Пушкіна, котрий більше 130 років був одним з головних символів Приморського бульвару та міста вцілому. Про це в четвер, 19 вересня, повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, передають Патріоти України.

За словами чиновника, відповідне розпорядження вже підписане.

"Не ми зноситимемо. Сьогодні розійшлися листи щодо зносу таких пам'ятників... Те, що вони (росіяни – ред.) нам принесли біду, те, що вони зробили... Я багато разів був на виїздах. Я бачив дітей трупи, дорослих трупи. Про що ми можемо після цього говорити. Ну написали якісь гарні слова про Одесу, так а що сьогодні не пишуть про Одесу? Я думаю, на цьому треба поставити крапку", – наголосив Кіпер.

Нагадаємо, минулого року пам'ятник Пушкіну в Одесі облили червоною фарбою. Це зробив місцевий художник Ярослав Войцеховський. Таким чином він "хотів продемонструвати, що пам'ятнику російському поету не місце в українському місті".

Також у листопаді минулого року історико-топонімічна комісія Одеси прийняла рішення перенести пам’ятник Толстому, а пам’ятники Пушкіну та Воронцову рекомендувала залишити.

Нагадаємо також, що бронзове погруддя з фонтаном, присвячене Олександру Пушкіну споруджений протягом 1887—1889 роках на кошти, зібрані одеситами.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...