Розгорівся скандал: На Рівненщині ТЦК і поліція прийшли шукати "ухилянта" до будинку зниклого безвісти бійця

Сьогодні, 16 серпня, у місті Дубно Рівненської області працівник поліції вдерся до помешкання родини зниклого безвісти бійця і влаштував там обшук без дозволу господарів та відповідних документів. Про це пише ТСН.ua з посиланням на слова рідних бійця, передають Патріоти України.

Вранці поліцейські та ТЦК приїхали до приватного будинку. І якщо працівники ТЦК, на диво, вели себе коректно, то працівник поліції виявився більш рішучим.

За словами господарів, проникнувши на приватне подвір’я з іншого боку, без дозволу та відповідних документів, він влаштував огляд в господарських будівлях. Свої дії поліцейський мотивував тим, що нібито шукає "ухилянта" – рідного брата зниклого безвісти. Пояснення матері, що другий її син оновив дані і має офіційне право на відстрочку від мобілізації (як батько трьох дітей і рідний брат зниклого безвісти) правоохоронець проігнорував. І так само без пояснення та вибачень залишив подвір’я.

Мати зниклого безвісти бійця звернулася за медичною допомогою, бо після такого "візиту" стан її здоров'я різко погіршився.

"Сподіваюся, що такі поліцейські будуть показувати свою "активність" на фронті, у складі бригади "Лють", а не з родичами зниклих безвісти", – зазначила вона.

Що відповіли у поліції

У поліції Рівненської області на запит ТСН.ua відповіли, що дійсно, поліцейський здійснював супровід співробітника ТЦК та представника міської ради, які прийшли до будинку дубенчанки з метою вручення повістки її синові.

"За словами жінки, яка звернулась на спецлінію 102, поліцейський нібито без дозволу заходив у підсобне приміщення. Свідки ж та сам працівник поліції стверджують, що як тільки вони зайшли на територію подвір’я через хвіртку, із будинку одразу вийшла господиня. Відтак, в інші приміщення ніхто не заходив. Тож чи відповідає дійсності вказана заявницею інформація, буде встановлюватися під час перевірки", – розповіли у поліції.

Колишній чемпіон Латвії з боксу пожартував про російське громадянство, а далі щось пішло не так

неділя, 18 серпень 2024, 22:19

У Латвії Служба державної безпеки (VDD) "провела бесіду" з колишнім чемпіоном країни з боксу Микитою Смирновим після його жарту про те, що він отримав паспорт країни-агресора Росії. Про це 17 серпня повідомило агентство LETA, передають Патріоти України...

Про це мало хто знає: Українські водії ризикують втратити до 30 тисяч грн за порушення ПДР

неділя, 18 серпень 2024, 21:43

Українські водії, які виїжджають за межі України, можуть потрапити у халепу через незнання правил дорожнього руху в іншій країні. Зокрема, польське законодавство велику увагу приділяє стану автомобільних шин і передбачає величезні штрафи за "лису" гуму...