Розпорошили сльозогінний газ: У Чернівецькій області між вірянами ПЦУ і УПЦ МП стався конфлікт

У селі Михальча Чернівецької області виникли сутички між вірянами Православної церкви України і УПЦ Московського патріархату, залучили поліцію.

Одразу у двох населених пунктах Буковини місцеві громади вирішували питання щодо проведення богослужінь між вірянами ПЦУ і УПЦ Московського патріархату, передають Патріоти України.

У селі Стара Жадова спірні питання вирішили мирно, але у селі Михальча виник конфлікт, внаслідок якого були залучені додаткові сили правоохоронців. Зокрема, прихильники РПЦ використали сльозогінний газ, розпиливши його у приміщенні храму.

Як повідомила у своєму Facebook Людмила Єреміца, священики ПЦУ та віряни храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ Михальчи проводили вечірнє богослужіння. "О 21.30 оскаженілий натовп прихильників руського міра (МП), виламали двері, увірвалися до храму, розпилюючи при цьому в обличчя вірян ПЦУ сльозогінний газ", - написала свідок конфлікту.

За інформацією поліції, надійшло два повідомлення, пов’язаних з інцидентами під час зборів вірян. Кожне звернення зареєстроване в системі єдиного обліку НПУ, поліцейські перевіряють отриману інформацію.

Джерело: ТСН.ua

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...