​"Сало - сила, спорт - могила!": Нові дослідження доводять, що улюблений "наркотик" українців набагато корисніший оливкової олії

Сало виявилося набагато кориснішим оливкової олії - дослідження британських лікарів зайвий раз підтвердили важливість цього продукту, особливо взимку в холоди, зазначають Патріоти України.

Холодна пора року - це період панування грипу та ОРВІ. Саме в сезон сильних холодів лікарі радять приділити особливу увагу повноцінності раціону і його достатньої калорійності. Зокрема, налягти на продукти, які можуть вплинути на резистентність організму хворобам. Сало - один з таких продуктів.

Про сало ходить безліч легенд, помилково вірячи в які, люди якщо не виключають його з раціону зовсім, то вельми обмежують вживання. Міфи про шкоду сала:

Сало - чистий жир

Так, жир. Але чи так він поганий? Ця речовина, без якого в організмі не проходить жодна імунна реакція. А ще жир необхідний для обміну холестерину.

Сало - суцільний холестерин

Як і в будь-якому продукті тваринного походження, в салі міститься холестерин. Причому це зовсім не чуже для організму з'єднання. На ньому лежать важливі функції, наприклад, сало бере участь в кровотворенні і входить в основу міжклітинних мембран.

Всупереч поширеній думці, кількість холестерину в салі не така велика. Порівняйте: в 100 г сала міститься від 70 до 100 мг холестерину, а в яловичовій печінці - від 240 до 400 мг!

Важлива не кількість холестерину, а його різновид (лікарі вже давно визначили, що є шкідливий і корисний), а також рівень гормонального балансу і обміну холестерину. А ось останньому якраз сприяють лінолева і арахідонова кислоти, котрі також містяться в салі. Зрозуміло, якщо говорити про користь сала, то тільки про свіже, ні про які копченині не може бути й мови.

Від сала товстіють

З салом, як і з будь-яким іншим продуктом, важлива міра. Калорійність його очевидна: 770 ккал на 100 грамів. Але сало належить до продуктів з так званої «довгою калорійністю», воно швидко засвоюється, розщеплюється, при цьому забезпечуючи тривале відчуття ситості.

Денна норма сала 20-80 грамів в залежності від рівня активності людини. Згадайте про енергетичний баланс: з точки зору схуднення важлива не сама їжа, а її кількість!

Не можна їсти сало з хлібом

Сало і житній хліб з висівками створені одне для одного! У тандемі вони благотворно впливають на травлення. Шматочок підсоленого свіжого сала з часником або цибулею на шматочку хліба - смачна профілактика грипу. А яке відчуття умиротворення виникає від пари таких бутербродів ... Безумовно, це їжа не для вечірньої трапези, на вечерю краще підібрати щось легше.

На салі смажити не можна

А тепер приготуйтеся! Вчені англійської Університету Де Монтфорт, спираючись на останні дослідження, заявили, що сало - більш безпечний для приготування їжі жир, ніж рослинне масло! Користь нерафінованої оливкової, кукурудзяного, соняшникової олій очевидна, але тільки якщо вони використовуються в сирому вигляді.

Під час смаження на олії в результаті окислення виділяються канцерогени, чий вплив на організм прямо пов'язане зі збільшенням ризику онкології, хвороб серцево-судинної системи і пригнічення мозкових функцій. Гірше того, цим речовинам властиво накопичуватися в клітинах і нарощувати свій деструктивний потенціал. Тому теплову обробку при високих температурах краще проводити на щільних жирах.

Як би дивно не звучало, але кілька шматочків сала з салатом зі свіжих овочів - кращий вибір для дієти! Ну а їсти чи не їсти, безумовно, - вибір кожного.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...