Сезон застуд: Лікар назвав десять правил, як уберегтися від хвороби

Для того, щоб не захворіти в "сезон застуд", потрібно уникати людних місць, намагатися перебувати на свіжому повітрі і стежити за тим, щоб у приміщеннях воно було чистим, прохолодним і вологим.

Про це написав відомий український лікар Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Він дав 10 важливих порад для цього періоду:

  • Потрібно уникати людних місць.
  • Перебувати на свіжому повітрі, адже там концентрація вірусів "у тисячі разів" менша, ніж у будь-якому приміщенні.
  • Тримати дистанцію з хворими. Чим ближче до людини – тим більше шансів заразитися.
  • Потрібно відходити подалі від людей з ознаками ГРВІ (кашель, чхання, нежить, закладений ніс).
  • Руки хворого – джерело інфекції. Варто уникати рукостискань, використовувати рукавички в громадських місцях. Особлива увага – дверним ручкам (всюди) і поручням в міському транспорті.
  • Шанси підхопити вірус особливо великі там, де багато дітей, і там, де багато хворих, – особлива обережність при відвідуванні дитячих поліклінік.
  • Вірусні частинки годинами і добами зберігають активність у пилючному, сухому, теплому і нерухомому повітрі та майже миттєво гинуть у чистому, прохолодному, вологому і тому, яке рухається. Потрібно не перегрівати його, зволожувати і провітрювати.
  • Оптимальні параметри повітря для житлових приміщень: температура +16...+22 градуси, відносна вологість – 40-70%. Варто дотримуватися цих критеріїв.
  • Потрібно мити руки. Немає можливості – використовувати вологі гігієнічні та дезінфекційні серветки.
  • Зволожувати слизові оболонки дихальних шляхів, застосовувати для введення в носові ходи краплі або аерозолі на основі сольових розчинів, а також полоскати рот звичайною водою.

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....