Ще одна небезпечна схема шахраїв: Українцям обіцяють по 3000 грн від Червоного Хреста

У мережі, особливо у чатах, активно поширюється повідомлення про виплату 3000 грн. від Червоного Хреста. Гроші обіцяють біженцям, переселенцям, військовим, дітям до 18 років та людям, які втратили роботу. Проте таких виплат Червоний Хрест України не веде, передають Патріоти України.

Під виглядом грошової допомоги шахраї виманюють в українців персональні дані та очищають банківські рахунки. Роблять це в телеграм-боті, в якому нібито проводиться реєстрація на отримання допомоги. Червоний Хрест уже заявив, що не має відношення до такого чат-боту.

"Будьте уважні, перевіряйте інформацію на офіційних джерелах Червоного Хреста України, наприклад, на сайті redcross.org.ua. Не передавайте особисті дані та номери банківських карток шахраям", – заявили в Червоному Хресті.

Організація також пропонує повідомляти про шахраїв. Для цього потрібно надіслати посилання на джерело фейку на електронну пошту Червоного Хреста – sos@redcross.org.ua.

Як повідомляє Detector.Media, в Україні загалом брали участь випадки обману, коли шахраї користуються важким становищем українців під час війни. Аферисти запускають схеми з нібито грошовою допомогою від держави, банків, інших організацій чи країн.

Тим, хто повірив повідомленню від шахраїв та надіслав свої особисті дані, радять негайно замінити паролі для входу та перевипустити банківську картку. Загалом не можна вводити персональні дані та реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

Банки ніколи не запитують користувачів PIN-код до платіжної картки, СVV-код, коди підтверджень платежів і паролі до інтернет-банкінгу. Також жодній установі для обробки даних не потрібні паролі користувачів для входу в соцмережі.

Нічого святого: У Росії відсторонили від виконання обов'язків священика, який очолив панахиду за Навальним

середа, 24 квітень 2024, 14:27

Російський священник, який очолив панахиду за опозиціонером Олексієм Навальним у березні 2024 року, був відсторонений від духовних обов'язків на три роки. Про це пише Reuters із посиланням на Московську єпархію РПЦ, передають Патріоти України. Зазначає...

"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...