Щоб врятувати Брянщину від ЗСУ: РПЦ розпочала автомобільний "хресний хід" зі Свенською іконою, перед якою колись "відступили" наполеонівські війська

Священнослужителі Брянської єпархії РПЦ здійснили автомобільний "хресний хід" навколо міста Брянська зі Свенською іконою Божої Матері, щоб Збройні сили України не проникли на територію Брянської області. Про це повідомила пресслужба Брянської єпархії, передають Патріоти України.

"З благословення митрополита Брянського і Севського Олександра, 1 вересня від Брянського Свято-Троїцького кафедрального собору розпочався автомобільний хресний хід зі старовинною Свенською іконою Божої Матері", — йдеться у повідомленні.

В РПЦ уточнили, що під час хресної ходи священнослужителі моляться за спасіння Брянської землі від ворожого вторгнення.

Третього вересня цю ікону провезли містами Карачеве та Жуківка і сільськими населеними пунктами області. На черзі - інші райони Брянщини.

Як зазначили у Брянській єпархії, Свенська ікона — найдавніша святиня, яка написана ще у 12 столітті та яка досі "захищає Брянську землю".

"За молитвами біля цього образу відступили наполеонівські війська в 1812 році. Жителі Брянська дізнавшись, що їм загрожує небезпека, узяли чудотворний Свенський образ Богоматері та пронесли його хресною ходою містом. Під час ходи прийшла добра новина: ворог відступив", — йдеться в повідомленні.

Раптово повернувся до квартири: Як вдалося вижити чоловікові, сім’я якого загинула під час атаки на Львів

середа, 4 вересень 2024, 20:14

Ярослав Базилевич, дружина якого з трьома доньками загинули внаслідок атаки на Львів сьогодні вранці, вижив завдяки тому, що повернувся до квартири взяти води. У цей час його сім'я перебувала на сходовій клітці будинку. Про це заявив полковник ГУ ДСНС ...

Озброєний напад на військових у Луцьку: Поліція затримала стрільця

середа, 4 вересень 2024, 19:28

Правоохоронці затримали чоловіка, який здійснив озброєний напад на пост охорони Луцького військкомату під час комендантської години. Про це повідомила поліція Волинської області, передають Патріоти України. Інцидент стався вночі 27 серпня в обласному ц...