Штраф понад 7 тисяч євро і смертна кара: Скільки можна випити за кермом і як покарають у різних країнах

Максимально допустимий показник алкоголю в крові людини за кермом в Україні - 0,2 проміле, це приблизно аналогічно келиху пива або чарці горілки. Як йде справа в інших країнах, з'ясовували журналісти каналу "Україна 24", передають Патріоти України.

"Якщо вас зупинять на дорогах Польщі і виявлять алкоголю в крові більше - заплатите 145 євро штрафу. Більш 0,5 проміле - можна потрапити за грати на два роки і залишитися без водійського посвідчення на наступні 10, автомобіль взагалі можуть конфіскувати", - розповідає журналіст.

У Швеції ж, за словами журналіста, немає фіксованої суми штрафу, однак, чим вища зарплата - тим більший штраф.

У деяких країнах Західної Європи толерантність до п'яних водіїв ще вища: в Італії, Франції та Німеччини жінка може випити два келихи ігристого вина, а чоловік дві чарки горілки й сісти за кермо.

"Дозволений показник алкоголю в крові - 0,5 проміле. При його перевищенні французи заплатять 135 євро і не зможуть керувати транспортним засобом наступні три роки. Якщо у французького водія не буде з собою свого алкотестера, його чекає додатковий штраф - 11 євро", - розповідає журналіст.

У Німеччині ж штраф тільки один, за перше порушення він становить 500 євро, виписати його можуть не тільки водієві автомобіля, але і п'яному велосипедисту. Вдруге викласти доведеться вже 3 000 євро.

Допустимий рівень алкоголю в крові британського водія - до 0,8 проміле, це найвищий показник у Європі. Але за водіння у нетверезому стані штрафи тут - 7 200 євро.

У Сінгапурі, якщо п'яний автомобіліст потрапляє в ДТП, то до тривалого ув'язнення додається покарання у вигляді ударів ротанговою палицею по сідницях.

"В Японії теж з цим дуже суворо. Порушника відправлять за ґрати на три роки або, щонайменше, звільнять з роботи. Крім п'яниці-водія покарають ще й пасажира, який з ним їхав, тому що повинен був повідомити про порушника в поліцію. Випишуть штраф - 3 000 доларів", - розповідає журналіст.

У Малайзії за ґрати відправляють не тільки водія або пасажира, а й чоловіка або дружину порушника, навіть якщо в той час вони не їхали в авто.

Китайським водіям алкоголь взагалі заборонений. Порушника, через якого сталася ДТП з жертвами, чекає смертна кара.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...