Штучна еволюція: В Японії збираються масово перефарбовувати корів на зебр (фотофакти)

Модний забарвлення з користю для здоров'я: вчені розфарбували в смужку корову і з'ясували, що маскування відлякує комах

Багатьом відома теорія про те, що смужки зебри захищають тварина не тільки від спеки, а й від укусів комах. Вчені Японії вирішили провести незвичайний і досить веселий експеримент, для того щоб довести справедливість цього твердження або повністю спростувати теорію, повідомляють Патріоти України з посиланням на Huffington post.
Головною героїнею експерименту стала звичайнісінька корова. Заради науки їй довелося стерпіти людські маніпуляції і звикнути до нового іміджу.
Вчені перефарбували тварину на кшталт африканської зебри. На жаль, невідомо, яким барвником користувалися дослідники-експериментатори, але результат їх роботи здатний вразити будь-якого стиліста і викликати заздрість у спеціалістів, що придумують фантастичних тварин для кінофільмів. Небачений гібрид корови і зебри виглядає досить мило.
Для участі в експерименті фахівці відібрали шість чорних японських корів. Ця порода була обрана через відсутність світлих або кольорових плям на шкірі.

Тварин розділили на три групи, по парі корів в кожній і розфарбували по-різному:
«А» - завдали яскраві білі смуги, повністю імітуючи забарвлення зебр;
«В» - намалювали темні смуги, що майже зливаються з кольором шерсті;
«С» - не зробили нічого.
Після того, як цей підготовчий етап завершився, вчені приступили до спостереження. Тварини попрямували на випас, а вчені приготувалися в кінці дня порівняти інтенсивність впливу на корів комах.

Як це не дивно, але виявилося, що комахи в рази рідше атакують смугастих корів.
Причому тварини з експериментальної групи «А», тобто ті, які хизувалися на випасі з яскравими білими смужками, практично взагалі не постраждали від укусів оводів і інших комах.
Набагато гірше йшли справи у корів, що нагадують «мелірованих брюнеток». Тварини з групи «В» були неабияк покусані комахами. Але в порівнянні з коровами, чий зовнішній вигляд вчені залишили не змінним, тваринам з групи «В» пощастило.
Чорні корови з експериментальної групи «С» були в буквальному сенсі змучені активністю комах. Інформаційний ресурс пояснює, що експеримент вчених показав, що можна використовувати безпечний для здоров'я корови, нетоксичний барвник і з його допомогою надійно захистити корівок.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...