Скарги на відлов далекобійників прямо під час рейсів: У ТЦК покоментували особливості мобілізації

Як повідомляли Патріоти України, Асоціація міжнародних автоперевізників заявила, що на Закарпатті представники ТЦК зупиняють фури і мобілізують водіїв прямо з колес. В обласному центрі комплектування відреагували.

У повідомленні Закарпатського обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки наголошують, що водії вантажних транспортних засобів такі ж громадяни України як і інші.

"Під час огляду документів на контрольно-пропускних пунктах не завжди є змога перевірити на місці всі військово-облікові дані. Це пов’язано з тим, що громадяни завчасно не подбали про наявність при собі військово-облікових документів. В таких випадках військовозобов’язаним пропонують проїхати до ТЦК і СП для уточнення даних", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що вантажівка залишається під наглядом представників правоохоронних органів.

Також в ОТЦК зазначають, якщо громадян не підлягає мобілізації, то повинен мати при собі відповідні документи з відмітками, які підтверджують відстрочку, або ж відміткою про знаття з військового обліку чи документ про належним чином оформлене бронювання", - сказано у повідомленні.

"Також наголошуємо, що система "Шлях" немає нічого спільного з військовим обліком", - наголосили в ТЦК.

Заява автоперевізників

Асоціація міжнародних автоперевізників заявила, що у Закарпатській області представники ТЦК та СП незаконно затримують водіїв вантажівок і мобілізують їх.

"Працівники РТЦК на посту ДАІ "Нижні Ворота" Закарпатської області 24.04.2024 зранку незаконно затримали водіїв кількох вантажівок, які здійснювали транзитне перевезення товарів з Європи до України, примусово доставили до приміщення відповідного відділу РТЦК де швидко мобілізували і направили для проходження військової служби до військових частин", - йдеться у повідомленні.

Варто знати: Які зміни чекають на українських дітей та їхніх батьків у Польщі із 1 вересня

вівторок, 21 травень 2024, 14:25

Якщо дитина біженців з України з 1 вересня 2024 року не піде до польської школи, їх можуть чекати штрафи. У середу, 15 травня, Сейм ухвалив проєкт змін до «Спецзакону про допомогу громадянам України у звʼязку з війною в цій країні», який має продовжити...

Суд виніс вирок мешканці Закарпаття, яка хвалила Путіна та звинувачувала Україну у "вбивствах на Донбасі"

вівторок, 21 травень 2024, 13:19

Суд у Закарпатській області виніс вирок місцевій жительці, яка підтримувала дії Путіна та звинувачувала Україну у розстрілі мирного населення. Про це повідомили у Закарпатській обласній прокуратурі, передають Патріоти України. Як зазначається, йдеться ...