Спокусили "легкі гроші": На Полтавщині викрили у підпалі військових автомобілів... дівчат-підлітків (фото)

Поліцейські Полтавщини викрили двох неповнолітніх дівчат у підпалі військових автомобілів. Про це повідомляє поліція Полтавської області, передають Патріоти України.

Поліція встановила особи двох дівчат віком 15 і 16 років, які причетні до підпалу автомобіля, придбаного волонтерами для потреб Збройних Сил України. Як повідомив начальник обласної поліції Євген Рогачов, неповнолітні діяли за вказівками так званого куратора, який обіцяв їм винагороду.

"Оперативники поліції з’ясували, що одна з дівчат отримала пропозицію заробити легкі гроші за підпал автомобілів військових або швидкої допомоги, або поліції від хлопця, з яким познайомилася через месенджер", – розповів очільник поліції області.

Для розкриття цього злочину залучили команду оперативників Управління карного розшуку та кримінального аналізу Головного управління поліції Полтавщини у співпраці з колегами з Кременчука. Правоохоронці швидко опрацювали великий обсяг інформації та встановили особи палійок.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в умовах особливого періоду. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до восьми років за ґратами.

"Ворог використовує різні методи для дестабілізації ситуації в Україні. Поліція закликає вас бути пильними та не піддаватися на провокації спецслужб рф, які намагаються підбурити до злочинних дій та підірвати нашу безпеку. Пам’ятайте: вчинення злочинів, спрямованих на перешкоджання діяльності Сил безпеки та оборони України, є серйозним порушенням закону. За такі дії передбачено позбавлення волі. Не ламайте собі життя та пояснюйте про відповідальність дітям", – наголосили у поліції.


Фото до і після вражають: Жінка відмовилася від популярної закуски і схудла на 36 кг:

середа, 18 вересень 2024, 16:48

У Великій Британії жінка мала залежність від чипсів та іншої шкідливої їжі, через що вона постійно набирала вагу. Проте після відмови від улюблених ласощів її зовнішність різко змінилася. Про це пише mirror.co.uk, передають Патріоти України. Ліза Берне...

Варто знати свої права: Чи можна подати до суду на ТЦК, якщо людині відмовили у відстрочці

середа, 18 вересень 2024, 16:37

Термін розгляду питання щодо надання військовозобов'язаній людині відстрочки від мобілізації в Україні залежить від завантаження працівників Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) та від інших факторів, передають Патр...