В США розробили мінібудинок, який встановлюється за три дні, а служить 500 років (фото)

Каліфорнійська компанія Zomes, що спеціалізується на будівництві будинків із міцних матеріалів та створенні екстравагантних екстер'єрів, представила новий проєкт, який можна вважати екологічною та економічною альтернативою традиційним будинкам, оскільки він побудований з екологічно чистих матеріалів та коштує не більше 33 000 євро, передають Патріоти України.

Будинок, побудований з дуже міцних та легких матеріалів (на основі перліту та магнію), має розміри 5,8 метра завширшки та 4,2 метра заввишки. Його можна звести в рекордно короткі терміни (не більше трьох днів), а також легко демонтується і перевозиться в інше місце.

Фахівці компанії Zomes запевняють, що будинок зможе прослужити 500 років. Zomes пропонує кілька варіантів для найменшої моделі площею 18,5 квадратних метрів. Тут по бажанню можна встановити велике ліжко або зробити зону відпочинку. Якщо ви хочете додати меблів, каліфорнійська компанія рекомендує використовувати меблі із закругленими кутами.

Такий куполоподібний будинок орієнтуються на одну-дві людини, хоча в Zomes рекомендують використовувати ширми-гармошки, якщо ви хочете розділити приміщення на кілька кімнат. Є також можливість приєднання до цього типу збірних будинків додаткових – через коридори, які можуть з'єднувати дві або більше одиниць.

Для тих, кому цей варіант здасться занадто маленьким, Zome також має дві інші моделі, які навіть мають другий поверх площею 18,5 квадратних метрів на додаток до 74-х на першому поверсі. Звичайно, зростання ціни також значне, оскільки вартість цих моделей значно перевищує 200 000 євро.

"Через великий вклад у розвиток": Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства активістки Гандзюк

понеділок, 29 квітень 2024, 21:02

Федерація боксу України (ФБУ) привітала з днем народження колишнього віцепрезидента боксерської організації Владислава Мангера, засудженого за вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Як повідомляє "Чемпіон", ФБУ привітала Мангера у своєму офі...

Помстився, але іншій жінці: У Запоріжжі вбивця зробив фатальну помилку (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 20:53

У Запоріжжі чоловік 15 років готував план помсти, але, здійснивши його, так і не дізнався, що припустився жахливої помилки. Так, 21 січня 2024 року у Запоріжжі чоловік застрелив жінку, а потім, побачивши наряд поліції, застрелився сам. Коли слідчі поча...