"Стоїть п'ятами на глині": Медовар прогнозує швидкий крах Кримського моста

У Керченській протоці понад 1000 м вглиб напівтвердих, піщаних, обводнених глин, і за старими нормами будувати на цих глинах нічого не можна. Про це заявив російський гідрогеолог, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар, передають Патріоти України.

"А вони почали будувати, вони порушили закон, і їх потрібно судити за це. Уявіть собі, якщо грюкне грязьовий вулкан, глина підніметься вище і піде з-під опори, і опора звалиться. Вона ж стоїть п'ятами на глині, і це досить серйозна річ насправді. Цей непотрібний більшості міст будувався тільки для однієї людини. На нього викинули купу грошей, і я впевнений, що експлуатаційні витрати перевищать вартість будівництва самого моста. До цього все йде", – сказав Медовар.

Додав, що в будівельних нормах було написано, що в сейсмічних районах арочні мости можуть будуватися тільки на скельній основі. Враховуючи, на чому стоїть Керченський міст, про вантажні та пасажирські перевезення не може бути й мови.

Джерело: Обозреватель

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...