Стовпчики термометрів поповзуть вгору: Синоптикиня розповіла, коли в Україну прийде тепло

Над територією України проходить циклон, який приніс похолодання та опади у вигляді дощу й снігу. Така погода протримається ще протягом наступних п’яти днів, але поступово опади припиняться, а стовпчики термометрів поповзуть вгору. Про погоду на найближчі дні розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

За її словами, весна – це завжди перехідний період, тому для неї характерні подібні "капризи". "Нагадаю, що циклон – це завжди поєднання теплих і холодних повітряних мас, тому і контрасти температур по території України наразі значні. Особливо це було відчутно в попередні дні, коли у західних областях були мінуси, а у східних і південних областях подекуди було навіть до +18. На заході йшов сніг, наприклад, сьогодні вранці в більшості західних областей випало навіть до 30 см", – розповіла синоптикиня.

За її словами, далі інтенсивність опадів буде зменшуватися, а температура повітря поступово підвищуватиметься, хоч і не надто стрімко. Протягом наступних п’яти днів ще зберігатиметься тенденція до контрасту температур, коли у західних областях та Правобережжі загалом буде прохолодніше, а на півдні та Лівобережжі – дещо тепліше. "Але починаючи з 9 квітня, вже і вночі майже всюди буде плюсова температура", – обнадіяла Птуха.

Синоптикиня зазначила, що така погода не зашкодить аграрним культурам, а от для квітучих рослин та садово-плодових дерев може становити небезпеку. "Але сподіваємось, що за прогнозами погода все-таки потрохи буде набувати весняного характеру", – підсумувала Наталія Птуха.


"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...