Сурдоперекладачка Нацвідбору "Євробачення" розповіла про свій шлях у професії

Сурдоперекладачка Національного відбору на Євробачення-2024 Катерина Заботкіна стала справжньою зіркою соцмереж завдяки емоційному перекладу пісень жестовою мовою. Дівчина родом з Кропивницького. Вивченням сурдоперекладу вона захопилася, ще коли їй було 16 років, вивчала самотужки, передають Патріоти України.

Про таку можливість Катерина мріяла вже давно. Цей рік став першим, коли Нацвідбір на Євробачення перекладався жестовою мовою. Виконання пісень Нацвідбору для неї - величезна честь, заявила Заботкіна.

"Це сталося під час звичайного конкурсу талантів. На конкурсі виступала група з солісткою, що також грала на гітарі. Її пісню адаптовував хлопець з порушенням слуху. Я тоді була максимально вражена, почала шукати якісь інші відео, які б слугували хорошими прикладами таких перекладів", - розповіла вона.

Її перші рухи були дуже невпевненими, а руки - зовсім не підготовлені до цього. "Але пристрасть до жестової мови настільки мотивувала, що я дійшла до виконання пісень, перших відео, перших концертів", - зазначила дівчина.

Пізніше вона брала участь у фестивалях як перекладачка і займалася з професійним викладачем жестової мови. "Вчора на студії, де відбувалася трансляція Нацвідбору, я дивилась на маленький екранчик на режисерському моніторі, і бачила себе. І зрозуміла, що та маленька дівчинка, яка дивилась відеоуроки жестової мови у кімнаті і тренувалась перед дзеркалом щодня, дійшла до великої сцени українського Євробачення", - поділилася Заботкіна.

Дівчина подякувала українським глядачам за шалену підтримку - вона не очікувала такої уваги до перекладу жестової мови фіналу національного відбору.

Джерело: UA:Суспільне

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...