"Святії скрепи" не врятували від кайданків: ​У Дніпрі російський батюшка з георгіївською стрічкою намагався втекти від поліції (фото)

Служитель Московської церкви ієромонах Олексій відкрито носив та відмовлявся зняти "георгіївську стрічку", попри офіційну заборону, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Релігійну правду». Про порушення закону апологетом "руского міра" правоохоронцям заявив дніпрянин Дмитро Рак.
«Зустрів цього чоловіка біля театру Опери та балету, спитав нащо він начепив це, у відповідь почув, що «він православний і в нього дєди воєвалі»… Попросив зняти його, пояснив, що це заборонена символіка і карається законом, але йому було все рівно. Запропонував дочекатися поліції, але той почав тікати. Бігав я за ним 40 хв і на другий виклик через 40 хв приїхав наряд поліції. Людина почала якось неадекватно поводитись. Стояв як під чимось (бо «хворий»), рюкзак (з георгіївською стрічкою - ред.) відклав на землю ніби не його. Він не місцевий виявилось і без документів, викликали СОГ (слідчо-оперативну групу - ред.), а потім, поки писав пояснення, він почав кудись йти від поліцейських…ну, і опинився в кайданках, поїхав у відділок», - зазначив Рак.
За даними видання «Днепр.Главное», затриманий священнослужитель 2006-го року виїхав на постійне місце проживання до Росії, оскільки тут у нього «виникли проблеми з алкоголем і він був змушений перевестися якомога подалі від можливого скандалу».
У серпні 2019 ієромонах повернувся у сімейних справах до Дніпра і навіть отримав нове призначення в Свято-Покровському храмі Дніпропетровської єпархії УПЦ МП в селі Кулебівка.
За носіння забороненої символіки на порушника було складено протокол про адміністративну відповідальність та накладено штраф в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...