Світовий рекорд! Безрукий гонщик проїхав у дрифті на швидкості понад 230 км/год (відео)

У Польщі гонщик Бартош Осталовскі, який не має обох рук, встановив новий світовий рекорд зі швидкості дрифту. Він проїхав у керованому заметі на швидкості понад 230 км/год. Відео заїзду опублікували на YouTube каналі No Hander by Bart Ostalowski, передають Патріоти України.

Рекорд встановили на приватному польському аеродромі. Гонщик з ампутованими кінцівками потрапив до Книги рекордів Гіннеса після того, як відправив свій гоночний BMW M3 із двигуном LS від Chevrolet Corvette у дрифт на швидкості понад 230 км/год.

Бартош Осталовскі є володарем титулу найшвидшого дрифту у світі за умов керування ногами. На аеродромі він почав занесення на 276 км/год і зберіг кут дрифту 60 градусів на 231 км/год.

На BMW M3 (E92) Бартоша Осталовскі встановлено 7,0-літровий V8, який видає 1 012 к. с. та 1 280 Нм. Його величезна потужність дозволила утримувати кут під час занесення.

Інтер'єр боліда побудований відповідно до особливих потреб гонщика. Усі ергономічні елементи підлаштовані під керування ногами. Перемикання 8-ступінчастої коробки передач ZF здійснюється за допомогою ременя безпеки, закріпленого на правому плечі гонщика.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...