"Такі люди повинні жити": У Бахмуті загинув військовий та оператор "Суспільного"

Російські окупанти вбили українського військового та оператора "Суспільного" Олексія Ольховика. Чоловік пішов захищати Україну одразу після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Про це повідомила його колега Анастасія Жук, передають Патріоти України.

У Олексія був свій позивний – "Фокус". Він героїчно захищав українські землі, ризикуючи власним життям. Він загинув 13 березня у Бахмуті.

"Вчора у Бахмуті загинув мій близький друг. Захисник України. Воїн. Мій перший в житті оператор Олексій Ольховик … Я тобі казала, що ти будеш писати некролог про мене, а не навпаки. Бо такі люди як ти повинні жити … Наше перше відрядження було у Бахмут у 2020 році. 13-го березня 2023 року ти загинув у цьому ж самому Бахмуті. Колись ти мені сказав, що якби я тебе не взяла з собою на війну в часи ООС, ти б, напевно, і не пішов би на війну повномасштабну. І знаєш, я зараз не дуже рада, що взяла тебе з собою тоді", - написала Анастасія.

Дівчина згадала, що до початку повномасштабного вторгнення вона з Олексієм їздили на Світлодарську дугу, у Красногорівку, Мар’їнку та Авдіївку. Вони хотіли зняти фільм і навіть почали вже писати сценарій та малювати розкадровки.

За даними "Суспільного", Олексій Ольховик після 24 лютого долучився до 241-ї бригади тероборони Києва. Згодом він відправився на фронт на Донеччину. У вересні 2022 року у Олексія було мінно-вибухове поранення. Він лікувався близько місяця, після чого повернувся у Бахмут.

У Олексія залишилась дружина та дочка

У Олексія залишилась дружина та донька Єва. Його маленькій донечці ще навіть не виповнився рік. Дружина Олексія Інна Ольховик опублікувала його щасливі фото з дочкою та присвятила вірш.

"Як ми любили – знають тільки Боги.
Як ми страждали – знаємо тільки ми.
Адже ми пройшли з тобою всі негаразди,
А смерть переступити не змогли...
Спасибі, милий, що ти був на світі!
Дякую за те тебе, що ти любив."


Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...