"Такої розкоші не бачила ніде": Вихователька дитсадка розповіла про свій переїзд у Катар

Надія Дудник сім років живе у місті Доха в Катарі. Два роки тому вийшла заміж за місцевого чоловіка. Але потрапила в країну як заробітчанка. Патріоти України пропонують вам дізнатися її історію.

"Катар - перша мусульманська країна, куди я поїхала. В основному їздила по заробіткам, а тут трапилась нагода виїхати працювати по спеціальності. Я - вчитель початкових класів. Шукала роботу через інтернет в ОАЕ чи Катарі. Пробувала на стюардесу в Emirates airlines, але не пройшла відбір, продовжувала шукати і пройшовши 3 співбесіди з менеджером приватного англо-французького садочку, була взята на роботу за контрактом на 2 роки", - пригадує Надія.

Працювати було важко, по 9 годин в день(1 година на обід), але часто 6 днів на тиждень. "Дуже багато уваги приділялося декораціям. Кожен місяць-два нова тема і треба було прикрасити не тільки клас, але й холл. На свята (наприклад День матері, батька, спорту, випускний) треба було підготувати з дітьми танець, вивчити віршики. В класі було по 15-18 дітей. Вихователь працював разом з асистентом. В мене були дітки віком 1-2 рочки. Мені дуже подобалось працювати з дітьми, бути свідком їх розвитку, дарувати їм цікаві веселі дні і бачити їх посмішки", - каже Надія.

Пригадує, коли вперше потрапила до країни, то була шокована. "Це не Європа, була моя перша думка, коли я приїхала 7 років назад. Тут усе по- іншому, по-багатому. Такої розкоші я ще не бачила. Багато переїжджих втрачають голову і забувають своє коріння. Намагаються імітувати місцевих. Дивує, коли багато християнок одягають паранджу, не міняючи релігії, а інші носять дуже відкритий одяг, забуваючи про тутешні традиції. Дивує, як сучасні високі будівлі стоять поряд із старими і при цьому гарно гармонують", - каже Надія.

Перші пів року українка часто хворіла через велику кількість кондиціонерів і надто жаркий клімат. "З часом адаптувалась і вдома майже не включаю кондиціонерів. Хіба в занадто спекотні місяці", - пояснює вона. Каже, що у Катарі не планують надовго затриматись. Зараз із чоловіком активно думають, куди переїхати. Жити тут достатньо дорого.

Джерело: Gazeta.ua

Дані всіх жінок від 17 до 60 років внесуть до реєстру військовозобов'язаних

четвер, 2 травень 2024, 18:22

В Україні до єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок. Далі всю інформацію зіставлятимуть - чи є громадянин призовником, військовозобов'язаним чи резервістом. І якщо особа не має такого статусу, то ці дані вид...

"Намагаються ускладнити життя": Юрист назвав категорію українців за кордоном, на яких спрямовані основні обмеження від МЗС

четвер, 2 травень 2024, 17:30

Обмеження, які ввело Міністерство закордонних справ України на оформлення документів за кордоном, насамперед стосуються чоловіків, які незаконно виїхали з країни. Таким чином влада намагається ускладнити життя ухилянтам, передають Патріоти України. Про...