Треба мати документальне підтвердження: Нюанси щодо зміни місця проживання військовозобов'язаними

В Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії діє воєнний стан, і військовозобов'язаним тепер не так просто змінити своє місце проживання. Вони не можуть поїхати в інше місце без дозволу керівника ТЦК та СП. А якщо у військовозобов'язаного відбуваються зміна адреси житла, то він повинен мати документальне підтвердження, передають Патріоти України.

Нюанси щодо зміни місця проживання військовозобов'язаних українців пояснив доктор юридичних наук з 15-річним досвідом роботи в органах прокуратури Роман Мудрий. У коментарі для OBOZ.UA він назвав етапи отримання дозволу від ТЦК для зміни місця проживання.

"Якщо відбуваються зміни щодо адреси житла, то військовозобов’язаний повинен мати документальне підтвердження. Потім потрібно скласти рапорт на ім’я керівника ТЦК та СП з проханням дозволити зміну місця проживання та подати його разом з доданими документами", – пояснив юрист.

За його словами, потрібно зібрати такі документи:

паспорт,

військовий квиток,

довідку про присвоєння ідентифікаційного номера,

документ, що підтверджує нове місце проживання, або документи, що підтверджують причину зміни місця проживання.

Керівник ТЦК та СП розглядає рапорт упродовж 7 днів і у разі позитивного рішення надає дозвіл на зміну місця реєстрації.

Після отримання такого дозволу наданий, треба знятися з військового обліку у ТЦК та СП за попереднім місцем проживання і протягом 7 днів треба стати на військовий облік у ТЦК та СП вже за новим місцем проживання.

При собі також треба мати документи, які подавали для отримання дозволу на зміну місця проживання.

Юрист також наголосив, що за порушення правил військового обліку встановлено адміністративну відповідальність

"Стаття 210. Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку:тягне за собою накладання штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - пояснив Роман Мудрий.

Юрист також застеріг, що поки в Україні триває воєнний стан та проводиться загальна мобілізація, слід очікувати посилення уваги до суворого дотримання військовозобов’язаними та резервістами обов’язків, передбачених законом.

Оце так "миролюбні створіння"! Група косаток потопила 15-метрову яхту біля Марокко

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:30

Хоча косатки зазвичай миролюбні, за останні роки фіксували численні випадки, коли ці створення атакували судна. Цього тижня невідома кількість косаток потопила вітрильну яхту в водах Марокко в Гібралтарській протоці. За даними морської рятувальної служ...

Хотів подарувати свої борги за Приват державі: Коломойський не зміг розірвати договори поруки за кредитами з НБУ. КАС скасував рішення суду першої інстанції

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:15

Ексакціонер ПриватБанку Ігор Коломойський не зміг розірвати договори поруки за кредитами з Нацбанком - Київський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та закрив провадження у справі за позовом Коломойського. . Про це повідомляє прессл...