"Це буде охрініти, як смачно!": Відомий кулінар розповів, як слід готувати перловку

Крупу цю треба завжди заздалегідь промити двічі, залити водою (250 мл на 100 г перловки), варити на невеличкому вогні, але не доводити до сильної готовності.

"Ми не цінуємо те, що маємо. От перловка. Всі фукають, коли бачать її. Ставлять на найнижчий рівень у кашовій ієрархії", - пише Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"По-перше, майте повагу. Перловці, думаю, не сильно приємно. По-друге, шановне панство, прошу вас змінити свої погляди. Бо перловка крута і заслуговує на ваше щире "вау, це ж охрініти, як смачно".

Це як благословення гастробогів. Пружна та мармеладна. З нею ротові стає інтєрєснєнько. Як готувати перловку так, щоб отримати серцевий напад від її божественного смаку. Розповідаю.

Варіант номер один. У готову перловку додаєте запечений гарбуз, зерна фенхелю, родзинки, мікс горіхів, лимонний сік, рослинну олію та сіль за смаком. Божеволієте.

Або можете змішати перловку з печеним буряком, горіхами, петрушкою, м'яким козиним сиром або фетою - теж буде файно.

А щоб зварена перловка вийшла класнючою, її треба заздалегідь промити двічі, залити водою (250 мл на 100 г перловки), варити на невеличкому вогні, але не доводити до сильної готовності. Залиште її аль денте. Варіант номер два. Готуємо за принципом різотто. Тільки з перловкою це буде називатися орзотто. Біле вино, мідії, часник, корінь селери, вершкове масло, пружні зернятка перловки у густому бульйоні, пармезан. Це прекрасно".

Особливо – найближчими днями: Жителів "безпечного" Закарпаття закликали реагувати на тривоги

середа, 29 жовтень 2025, 22:30

Голова Закарпатської ОВА Мирослав Білецький закликав жителів області реагувати на сигнали повітряної тривоги впродовж найближчих кількох днів. Про це він написав увечері 29 жовтня у Facebook, передають Патріоти України. . Білецький зазначив, що російс...

Підозрювані у пограбуванні Лувру визнали провину, але є нюанс

середа, 29 жовтень 2025, 22:02

Затримані чоловіки, яких підозрюють у пограбуванні Лувру, частково визнали свою провину. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Figaro. За словами паризької прокурорки Лори Беккуа, двоє підозрюваних перебувають на допиті у судді для ог...