"Це було пекло": Сестри-підлітки, яких вдалось повернути з РФ, розповіли про смерть матері та знущання росіян

З Росії до України вдалось повернути двох сестер - 13-річну Вероніку та 15-річну Анастасію Трубіциних. Дівчата після смерті матері мешкали у російському дитячому будинку, де з них знущались. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України.

Вероніку та Анастасію їхня мати вивезла з тимчасово окупованої Луганщини до Росії, де жив її брат. Родина оселилась у гуртожитку. Проте жінка почала хворіти та померла через інсульт. У грудні 2022 року дівчат відправили до дитячого будинку.

13-річна Вероніка навчалась у російській школі, 15-річна Анастасія - у коледжі. Дівчата згадують, що росіяни до них ставилися дуже погано.

"Коли дізнались, що я з України – це було пекло. Я не хотіла ходити в училище. Мене ображали. Я кілька днів відходила і мені вистачило. Там злі діти, дуже злі", – розповідає Анастасія.

Під час перебування у РФ дівчата спілкувались зі своєю старшою сестрою Катериною, яка оселилась у Колківській громаді на Волині. Після смерті матері сестра вирішила оформити опікунство над дітьми. Місцева селищна рада допомогла уродженці Луганщини швидко оформити документи, оскільки усі побоювались, що сестер у РФ можуть всиновити прийомні родини. Після цього Катерині вдалось із РФ повернути сестер. Тепер родина мешкає у селі та підшукує більше помешкання, щоб усім було комфортно.

Рух призупинено в обох напрямках: Судно, що йшло з України до Єгипту, заблокувало Босфор

вівторок, 7 травень 2024, 11:44

Вантажне судно ALEXIS, що прямувало з України до Єгипту, сіло на мілину у протоці Босфор. У зв’язку з цим було призупинено рух суден в обох напрямках. Про це повідомляє CNN Turk, передають Патріоти України. Зазначається, у 229-метрового судна виникла н...

Як переселенцям з дітьми продовжити отримання виплат ще на пів року - нюанси, які варто знати

вівторок, 7 травень 2024, 11:30

22 березня було прийнято чергові зміни до Порядку надання допомоги на проживання ВПО (було розширено категорії отримувачів допомоги). За яких умов сім'ям з дітьми можуть бути продовжені виплати ще на 6 місяців, розповіли в "Юридичному пораднику для ВПО...