"Це не моя війна. Ви її почали, ви її і закінчуйте": Військовослужбовиця розповіла про роботу у ТЦК

Реабілітолог, бойова медикиня та учасниця бойових дій Юлія Вітковська після Бахмуту та Вугледару служила на Чернігівщині, де й пройшла військово-лікарську комісію. Зараз вона несе службу у територіальному центрі комплектування і розповіла подробиці про вручення повісток, передають Патріоти України.

"Як реагують чоловіки? Мабуть, чоловікам пофіг на те, що я жінка. Я ж така не одна на повістках. В принципі, людям потрібно єдине: не чіпайте мене, я – "мамина черешня", мені не можна. Коли, наприклад, я повертаюсь зі служби додому, десь в місті зупиняюся кави попити на ходу, я дивлюсь на цих "супер качків", які також сидять з лавандовим лате, спілкуються, посміхаються, щось обговорюють. І у мене така асоціація — а хто з нас мужик?", - зазначила вона в інтерв'ю Суспільному.

За словами військовослужбовиці, фіксується безліч випадків того, як чоловіки уникають спілкування з представниками ТЦК. Побачивши людину у формі вони просто тікають. "Ідемо: поліцейські і нас двоє. Універмаг "Київ", ми на стоянку заходимо, попереду – двоє чоловіків. Я бачу, що один з них підіймає очі в мою сторону, бачить, що ми йдемо назустріч, хватає за руку друга, вони розвертаються і йдуть в протилежному напрямку, з того, звідки вони йшли. Я смикаю свого колегу за руку: "Глянь, кажу, захисники пішли!", - розповідає Вітковська.

Вона додала, що у суспільстві закріпилось помилкове бачення того, що при отриманні бойової повістки людина одразу йде у штурмовики, однак це так не працює. У ЗСУ служить не тільки штурмовики. "Не кожну людину поставлять на керівну посаду, бо не кожна людина може керувати. Не кожна людина може штурмувати. Є люди, які гарно куховарять, я таких знала по службі. Є люди, які дуже швидко впораються із написанням якогось рапорту, в них все чітко. Є люди, які будуть копирсатися в видачі того ж одягу, хтось буде ремонтувати машини, хтось чистить зброю, хтось щось рахує. Це також робота! Не всі будуть штурмовиками", – наголошує жінка.

Як Вітковська зазначає, чоловіків доводиться переконувати у тому, щоб вони йшли служити. Зробити це сухо неможливо - доводиться наводити приклади й "будити в чоловікові чоловіка". "Чесно — не спрацьовує. Мабуть, прокинуться, коли прилетить в кожен двір. Перше було що? Переляк у 2022 році, потім – пуф, і на зараз відповідь: "А я вас туди не посилав". І ще – "Це не моя війна. Ви її почали, ви її і закінчуйте". Як ти будеш реагувати, коли в умовне селище чи місто зайде ворог і на твоїх очах буде ґвалтувати твою дружину, різати на шмаття твою дитину, що ти будеш робить?" На що було сказано, що коли зайдуть – тоді я піду", – пригадала Юлія.

Джерело: UA:Суспільне

Оце так: Відому тенісистку звинувачують у крадіжці меблів і килимів з орендованої вілли

неділя, 19 травень 2024, 23:01

Колишню італійську тенісистку Камілу Джорджі, яка завершила кар'єру в травні цього року, звинувачують у крадіжці меблів і килимів з орендованої вілли у Флоренції. Про це повідомляє Corriere della Sera, передають Патріоти України. За інформацією видання...

"Тону в твоїх очах...": Коміки "Ліги сміху" пожартували про потопельників у Тисі і роздратували Гетманцева (відео)

неділя, 19 травень 2024, 21:45

Коміки «Ліги сміху» в останньому випуску пожартували про ухилянтів у Тисі і втрапили в скандал. Сценка викликала бурхливу реакцію в соцмережах, передають Патріоти України. У виступі команди «Фам Фаталь» комік робить дівчині комплімент, говорячи наступн...