"Це пекло, по 12 годин на ногах": Українці розповіли про роботу в Польщі та обман з оплатою

Українці у Польщі на сезонних вакансіях працюють по 12 годин на добу та з одним вихідним на тиждень. При цьому ті, хто погоджується на неофіційне працевлаштування, часто залишаються без зарплат, а обіцяні умови не завжди надають заробітчанам, передають Патріоти України.

Про це у профільній групі "Робота в Польщі" у Facebook розповіли українці у відповідь на питання щодо умов роботи. "У Польщі потрібно працювати по 12 годин, тоді заробиш, а важко скрізь", – пише українка. Без знання польської мови та спеціальності працювати доведеться на збиранні ягід, на складах та заводах. За місяць можна заробити близько 30-40 тис. грн.

Близько 30 тис. грн. – мінімальна зарплата в Польщі, на яку рідко погоджуються місцеві жителі. Українці погоджуються і на такі умови. "Працювала на складі Zara під Познань, то пекло", – ділиться враженнями українка.

"Я працюю, дуже важко, особливо перші тижні, бо робота дуже швидка і по 12 годин. Люди деякі (українці зі стажем) готові загризти, різні агенції по-різному платять: від 16.50 до 20 злотих на годину, а робота у всіх однакова", – розповідає про роботу у Польщі українка.

Деякі українці погоджуються, зокрема, на неофіційне працевлаштування: миють посуд у закладах громадського харчування, збирають ягоди у місцевих фермерів. При цьому без офіційного працевлаштування роботодавець може будь-якої миті змінити умови. Українці скаржаться: часто платять не так, як обіцяли.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...