Це справжня отрута! Ніколи не збивайте температуру цими ліками

Висока температура - явище часте при різного роду інфекціях. Але те, наскільки швидко, вона буде підніматися залежить від збудника і особливостей організму. Лікар-кардіолог Світлана Окоро-Бик з Великобританії розповіла на Facebook, якими препаратами не можна збивати температуру, зазначають Патріоти України.

"Немає такого поняття, як бліда лихоманка. Як швидко піднімається температура, перш за все залежить від збудника, іноді від особливостей організму", - написала лікар.

Якими ліками не можна збивати температуру

Анальгін - отрута, що має ризик впливу на кістковий мозок, який перестає продукувати клітини крові. Від цього вмирають. Анальгін у багатьох країнах заборонений як дітям, так і дорослим. Димедрол – дичина. Старий препарат, який може викликати зупинку дихання. Теж у світі практично не використовується. На температуру ніяким боком не впливає. У Британії його не використовують.

Но-шпа, а також папаверин разом з нею. Ні в один протокол по зниженню температури не включена. Взагалі в педіатрії слід бути 10 разів обережним з нею. Знаю саме випадки, коли но-шпа приводила до реанімації, коли у дитини різко знижувався тиск після цього препарату. Декса - це стероїдний гормон, який має свою нішу. Але температура - ні. Плюс - це серйозний імуносупресант. При частому використанні можна наробити купу проблем.

Які препарати збивають температуру

Є два препарати для боротьби з температурою - парацетамол і ібупрофен, сказала Світлана.
"У нас (в Англії) крім них нічого не використовується більше. Хоч удома, хоч у лікарні. Щоб температура знижувалася, потрібно багато рідини, прохолодне приміщення, дозування препаратів за вагою", - резюмувала медик.

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...