"Ціну на оренду підіймають не більше ніж на 1% на рік": Українка розповіла про досвід зйому житла в Канаді

Юлія Демчук, яка живе у Ванкувері, зняла в оренду квартиру, яку власники вирішили продати, ще до закінчення контракту оренди. Але, за кордоном орендарі захищені, і навіть, при зміні власників контракт залишається дійсним, передають Патріоти України.

"Перше і найважливіше: рішення продати квартиру, яку хтось орендує, не є приводом виселяти орендарів. І сам факт продажу ніяк не впливає на вашу оренду, навіть беручи до уваги те, що власник квартири змінюється. І навіть потім в нових власників є лише дві легальні причини "виселити" вас: Якщо самі власники, або їх батьки чи діти будуть самі жити в купленій нерухомості. Якщо нові власники збираються переформатовувати нерухомість з квартири в, наприклад, офіс чи магазин", - пояснює українка.

Контракт оренди продовжує діяти на тих самих умовах навіть після продажу, і навіть немає необхідності його перепідписувати. Підняти ціну просто так новий власник теж не має права, лише на дозволені законом 1-2% в рік.

"Орендарі тут захищені від всяких недобросовісних маніпуляцій і угод. Єдиний недолік цього всього - під час продажу потенційні клієнти захочуть подивитись ту саму нерухомість, в якій ви живете. І тут ви вже нічого зробити не можете, але все-одно є певні правила, які мають трохи спростити життя. Ріелтор має попередити вас про перегляди мінімум за 24 години. Під час перегляду в ідеалі вас попросять піти погуляти, але ви можете відмовитись. Якщо ви не залишаєтесь, то ріелтор несе відповідальність за ваші речі поки вас нема", - каже Юлія.

Якщо все-таки після продажу договір оренди розривається, то орендарям дають 2 місяці на пошук нового помешкання і останній місяць проживання оплачувати не треба.

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...