У кілька разів дорожче, ніж у супермаркетах: Для шкіл Рівного закупили "золоті" макарони

Управління освіти Рівного закупило макарони за цінами, утричі дорожчими, аніж вони у магазинах та супермаркетах. За кілограм без ПДВ - 128 грн, із ПДВ - 154 грн. Також цікаво, що тендер на закупівлю макаронних виробів чиновники провели без електронних торгів, без уточнень, які саме макарони закуповуються, на загальну суму 1,6 млн грн. Про це йдеться у дослідженні видання "Наші гроші", передають Патріоти України.

Відповідно до контракту, цього року розраховують купити 12 тисяч кілограмів. "І якщо"прикурити" по сотні гривень на кожному – вийде приємна сума 1,2 мільйона гривень маржі з загальної суми контракту 1,6 млн грн", - підрахували журналісти.

Начальником управління освіти Рівенської міськради є Богдан Турович. Контактною особою управління по цій закупівлі є Оксана Леонідівна Сиськова.

Після виходу матеріалу Турович відреагував на розслідування і почав виправдовуватися, публікуючи фото документів, де вказана ціна макаронів 109 грн за кг, а вартість не може бути вищою за граничну. Із оприлюднених чиновником фото стає відомо, що за такою ціною купують макарони дніпропетровського підприємства "Біостандарт".

У відкритих джерелах є пропозиції по продажу макаронів цього виробника з муки вищого сорту по 18 гривень за кіло. Якщо купляти макарони з твердих сортів пшениці цього виробника, то потрібно віддати по 50 гривень за кілограм. Тобто, щонайменше вдвічі дешевше від закупівельної ціни 109 гривень.

Народний електромобіль по-китайськи: Geely виводить на ринок новинку ціною у $6800 з досить пристойними параметрами (фотофакти)

середа, 8 травень 2024, 3:25

Створено електромобіль Geely Panda Go Kart Edition. Модель презентують 9 травня. Її вартість 6 800 доларів. Про це повідомляє CarNewsChina. . Авто позиціонують, як карт для міста. Воно має агресивніші бампери, обвіс та антикрило на даху та оригінальні...

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...