У космосі з нігтями людини відбуваються жахливі речі: Що дізналися вчені

Люди еволюціонували на Землі і звикли до такого середовища. Якщо полетіти у космос, то людський організм зазнає значних змін і це негативно вплине на здоров'я та самопочуття. Насамперед відбувається втрата щільності кісток та м'язів, з'являються проблеми із зором та сечовипусканням, передають Патріоти України.

Але космічне середовище найбільше впливає на якість нігтів астронавтів. Видання ScienceAlert опублікувало дослідження вчених щодо цього питання.

Оніхолізис – це відділення нігтьової пластини від м'яких тканин фаланги пальця. Саме таке захворювання з'являється у тих, хто був у відкритому космосі. Все це відбувається через низький тиск навколишнього середовища, який негативно впливає на людину.

Щоб максимально себе захистити скафандр має бути повністю герметичний. Але за словами команди астронавтів, коли рукавчики знаходяться під тиском, то обмежують рух і створюють дискомфорт під час виконання завдань, що і призводить до болю, м’язової втоми та більш серйозних хвороб, таких як оніхолізис.

Вчені зазначили, що зміна рукавичок та їх дизайну все одно не покращувала ситуацію. У 2010 році група дослідників вивчила 232 травми рук, про які повідомили астронавти і виявила, що рукавички в скафандрі обмежують рухливість кісточок, що створює більший тиск на пальці, і це призводить до зниження кровотоку та пошкодження тканин.

Скафандрові рукавчики складаються як мінімум із чотирьох шарів:

  • перший шар, що контактує зі шкірою;
  • шар, який надувається та стає жорстким, коли рукавчики знаходяться під тиском;
  • обмежувальний шар для протидії жорсткості і забезпечення руху;
  • тепловий шар, який захищає від зовнішнього середовища.

За словами вчених, більшість травм припадає на середній палець. Розмір рукавичок і довжина середнього пальця також зіграли свою роль. Оніхолізис більш імовірний у жінок, ніж у чоловіків. Але, на щастя, вчені працюють над створенням нових скафандрів, які захистять астронавтів від страшної хвороби.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...