У київській академії Чайковського заборонили викладання російською

У Національній музичній академії України ім. Чайковського заборонили викладання російською мовою освітніх компонентів та їхніх складових. Про це в інтерв’ю розповів мовний омбудсмен Тарас Кремінь, передають Патріоти України.

За його словами, зараз чимало вишів українізують освітній процес, витісняючи мову окупантів. Кремінь каже, що це елемент корпоративного рішення, який дуже важливий для студентів. "Є університети, які йдуть на випередження. Так, Харківський університет ім. Каразіна запровадив посаду мовного омбудсмена, яким став завідувач кафедри української мови. Києво-Могилянська академія взагалі заборонила використання російської мови у своїх стінах внутрішнім документом", - наголосив Тарас Кремінь.

Крім того, у Південноукраїнському національному педуніверситеті ім. Ушинського збираються обрати уповноваженого із захисту державної мови, але серед студентів. Нагадаємо, у Національному університеті "Києво-Могилянська академія" заборонили використовувати російську мову в закладі студентам, викладачам та адміністрації. Норму прописали у Правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА.

Позиція однозначна: Українці відповіли, що влада повинна зробити з УПЦ Московського патріархату

вівторок, 7 травень 2024, 17:56

У квітні 2024 року 83% українців вважають, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність УПЦ Московського патріархату,передають Патріоти України. Зокрема, 63% вважають, що ця церква має бути повністю забороненою. Ще 20% зараз виступають за...

Уряд продовжив на місяць відстрочки від призову працівників підприємств: Що це означає

вівторок, 7 травень 2024, 16:52

У вівторок, 7 травня, Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити на місяць термін дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації працівників підприємств. Про це йдеться на сайті Міністерства економіки України, передають Пат...