Страшна хвороба повертається: У Китаї почався найбільший спалах коронавірусу після зняття карантину в Ухані

Китай повідомив про найбільшу кількість заражень за більш ніж 4 місяці. Боротьба країни з поширенням інфекції в своїх західних і південно-східних регіонах підвищує страх, що може статися велике повернення епідемії. Як пише Bloomberg, нинішній стрибок у кількості заражень - найгірший з часів, коли Китай придушив першу епідемію, яка спалахнула в березні в місті Ухань. Саме тут вірус був вперше зафіксований минулого року, передають Патріоти України.

З 61 випаду зараження, зафіксованих в понеділок, 57 були місцевими. А серед них 41 був зафіксований у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі. Це політично напружений регіон, в якому поводження Китаю з місцевою мусульманською меншиною спровокувало глобальний осуд. Решта випадків були виявлені в північній провінції Ляонін, зокрема в портовому місті Далянь. Звідси коронавірус вже поширився в кілька міст трьох північних провінцій Китаю, а також потрапив на територію південної провінції Фуцзянь.

Новий спалах зараження в Китаї підкреслює, що повністю придушити коронавірус майже неможливо, навіть якщо країна здатна реагувати швидко і агресивно. Підвищення випадків зараження спостерігається в всьому Далекосхідному регіоні, а також в частинах Європи. Ослаблення заходів соціального дистанціювання дозволяє коронавірусу знову швидко закріпитися.

Bloomberg нагадує, що Китай успішно поборов першу хвилю, під час якої заразилися більше 80 тисяч людей, здебільшого в провінції Хубей. Після цього Пекін намагався локалізувати спалахи у різних частинах країни: від промислового вузла в Гуанчжоу до північно-східної прикордонної провінції Хейлунцзян і політичного центру в Пекіні. З появою нових спалахів чиновники, схоже, використовують для боротьби вже відпрацьований сценарій масового тестування і запровадження окремих карантинних обмежень.

В місті Урумчі, яке грає роль столиці Сіньцзян-Уйгурського автономного району, метро і міські автобуси припинили роботу більш ніж на тиждень. А в житлових комплексах діють обмеження, які визначають, скільки людей можуть виходити й заходити. Читайте також Кількість хворих на COVID-19 у світі перевищила 10,4 мільйона осіб В Даляні чиновники заявили у вихідні, що почнуть тестування всього населення міста, в якому живе 6 мільйонів людей.

Таким чином, вони збираються повторити підхід Уханя на початку року. Такі масштабні перевірки виявили сотні заражених людей, в яких хвороба проходила без симптомів. Це дозволило також відрізати приховані центри поширення коронавірусу. Центральна влада Китаю відправила в Далянь допомогу. А голова Національної комісії охорони здоров'я Ма Сяовей закликав місто звільнити лікарні за 24 години, щоб вони були готові приймати пацієнтів з COVID-19.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 5:58

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук. Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Окла...