"У мене на кухні стояв телевізор і завжди була увімкнена "Россия-24", - найманець "ЛНР" із Росії

Олексій Седіков заявив, що остаточно вирішив їхати в Україну, коли влітку 2014 року в Донецьку від влучання міни загинули "далекі родичі по лінії матері".

Олексій Седіков – лейтенант запасу збройних сил РФ. Фото: соцмережі.

Засуджений в Україні за тероризм росіянин Олексій Седиков вирішив воювати на стороні проросійських бойовиків після перегляду репортажів федерального каналу "Россия-24" про події 2014 року в Одесі. Про це він розповів у інтерв'ю "Новой газете", опублікованому 1 квітня, передають Патріоти України.

За словами росіянина, він не звертав уваги на те, що відбувається на Майдані в Києві. "Конкретно мене зачепило 2 травня, Одеса. Коли загинули люди. Я спостерігав цю картину – у мене на кухні стояв маленький телевізор, і завжди була увімкнена "Россия-24". Перед роботою я пив каву і дивився. І потім я почав у це все дедалі більше занурюватися, стало цікаво, чому це так відбувається. Потім почалися події на Донбасі, у Луганську, у Донецьку, там людей почали бомбити", – заявив він.

Седіков розповів, що не знає про рішення Ради Федерації РФ ввести російські війська в український Крим. І додав, що остаточно вирішив їхати в Україну, коли влітку 2014 року в Донецьку від влучання міни загинули "далекі родичі по лінії матері".

Седіков – лейтенант запасу збройних сил РФ, у квітні 2016 року вступив у терористичну організацію "ЛНР". У липні 2016 року його взяли в полон українські військові. 15 серпня його повідомили про підозру і взяли під варту. У 2017 році його визнали винним у терористичній діяльності й засудили до 11 років в'язниці. Він є в списку росіян, яких Україна готова обміняти на політв'язнів у Росії та на Донбасі.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...