"У нас треба навести порядок": На Житомирщині у маршрутці чоловік агітував, що "Україну потрібно приєднати до РФ"

У місті Коростені Житомирської області до іспитового терміну позбавлення волі засудили пенсіонера, який у маршрутці агітував про те, що "Україну потрібно приєднати до Росії". Про це йдеться у вироку Коростенського міськрайонного суду Житомирської області, передають Патріоти України.

За даними слідства, у квітні 2023 року чоловік у Коростені маршрутці почав агітувати за окупацію України. Він заявляв, що:

  • "Україну потрібно доєднати до РФ будь-якою ціною, аби тут навели вони порядок";
  • "РФ дає для людей всі блага, а в Україні - що робити і потрібно приєднуватись до РФ";
  • "Територія окупованої України, яка знаходиться під нібито владою Росії перебуває під надійним захистом, в подальшому нове призначене керівництво принесе мир і порядок".

Тоді на місце події викликали поліцію. На суді підозрюваний провину визнав та розкаявся. Він уклав угоду зі слідством. Суд визнав його винним за ст. 436-2 ч.1 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі. Суд замінив цей вирок на 1 рік іспитового.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...