"У нас усі команди та накази віддаються українською": У Сибірському батальйоні відповіли Фаріон

Бійці Сибірського батальйону ЗСУ відреагували на скандальні висловлювання екснардепки Ірини Фаріон щодо українських військовослужбовців, які говорять російською. Там наголосили, що поважають український народ і його мову. Ба більше, всі накази та команди у них віддаються винятково українською. Про це йдеться на Telegram-сторінці батальйону, передають Патріоти України.

"Попри те, що в батальйоні бійці розмовляють десятьма різними мовами, згідно зі Статутом ЗСУ всі команди та накази віддаються українською мовою. Саме це поряд з повагою до українського народу стимулює нас до вивчення української мови", – наголосили військові.

Вони висловили переконання, що кожен, хто став на захист Батьківщини зі зброєю в руках, є частиною благородного бойового братства.

Батальйон "Сибір" – підрозділ ЗСУ, що комплектується представниками корінних народів Росії. Серед них є якути і буряти, які розглядають перемогу України як можливість отримати незалежність від Росії. Перед укладанням контракту громадяни РФ проходять ретельну перевірку, яка може тривати до року. У батальйон не набирають полонених російських солдатів.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...